Den 11. november er Singles Day, der er en årligt tilbagevendende kinesisk handelsdag. Denne handelsdag er seneste skud på stammen herhjemme, når det handler om at få danskerne til at bruge penge; og med Singles Day er der rig mulighed for netop dette i en af de mange tilknyttede butikker på enten nettet eller i de fysiske butikker.

Du kender måske allerede til Black Friday, der jo som bekendt er en af danskernes foretrukne handelsdage i løbet af kalenderåret. Det store spørgsmål er derfor, om Singles Day virkelig kan konkurrere med Black Friday herhjemme?

Singles Day er anderledes end konkurrenterne

Dette kan man faktisk på mange måder godt påstå, og når det drejer sig om en anderledes handelsdag som Singles Day; for Singles Day adskiller sig faktisk fra f.eks. Black Friday og Cyber Monday på en række fundamentelle områder.

Singles Day har først og fremmest nyhedsværdien

Mange undersøgelser i udlandet viser faktisk, at mange mennesker langsomt er ved at miste interessen for den årlige Black Friday, og det ville være underligt hvis Danmark ikke med tiden følger trop. Mange mennesker er nemlig godt og grundigt trætte af de lange køer, og ofte ikke alt for spændende tilbud.

Derudover har vi som mennesker en helt naturlig tendens til at begynde at kede sig efter et stykke tid, og da Black Friday jo efterhånden er ved at være en gammel kending, så er den indledende spænding ved at være opbrugt.

Sådan forholder det sig derimod endnu ikke med Singles Day, der i vestlig sammenhæng er en temmelig ukendt affære – og ikke mindst i Danmark, hvor der helt sikkert vil være rigtig mange nysgerrige, der føler trang til at lære denne dag bedre at kende.

Singles Day har et anderledes koncept

Singles Day er også grundlæggende anderledes i dens koncept i forhold til Black Friday. Hvor Black Friday er en rendyrket handelsdag, der især henvender sig til amerikanerne -idet den altid afholdes dagen efter Thanksgiving, så er Singles Days koncept(læs også: hvad er singles day) langt mere universelt. Singles Day handler nemlig først og fremmest om at forkæle sig selv som single eller endda bare sådan helt generelt med en god gave; og dette er nemlig noget, der går på tværs af alle landegrænser.

Singles Day følger en generel trend i markedet

Samtidigt udtrykker dette koncept også en generel tendens i den globale handel. De seneste år har på mange måder markeret et skift i folks indkøbsvaner. Hvor folk før i tiden oftere shoppede i forbindelse med at give gaver til andre, så har trenden nu vendt sig i selvgivningens navn.

Dette betyder overordnet set, at et stigende antal mennesker langt oftere vælger at shoppe til dem selv. Singles Day er dermed skræddersyet til dette nye forbrugsmønster, hvilket afslutningsvist giver denne handelsdag en fordel overfor deres nærmeste konkurrenter.